Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 27.09.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 27.09.2021

923
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 27 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 47054 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 204 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 20  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1017.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 107 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 89 realizate de DSP Iași și 18 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 448188 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 226746 au fost vaccinate cu doza I și 193300 cu doza II și la 28142 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 26 septembrie 2021 au fost vaccinate 518 de persoane. Mentionam ca 439 persoane au primit doza I și 79 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 130 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 27 septembrie 2021, sunt ocupate  524 paturi din care 77 sunt paturi ATI (din care 5 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași și 4 paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 15 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 7 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 18 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic CF Iași
  • 10 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 3 paturi ATI:

  • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 450 de paturi: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI.

In momentul de față sunt 7 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate  paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 5 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 5 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 27 septembrie 2021, un număr de 950 de persoane se află în izolare, iar 635 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 45568 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 45412 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleANUNȚ – Direcția de Sănătate Publică organizează concurs de ocupare a postului vacant de natură contractuală de inspector de specialitate grad IA, la Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății.
Next articleInformații cu privire la programarea în platformă pentru doza a III-a.