Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 25.05.2023

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 25.05.2023

686
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 24 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 8 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 662 testări efectuate.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 4 externări și 2 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2626.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat             testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 25 mai 2023, sunt ocupate 21 paturi, din care 2 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 22 paturi ATI:

  • 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că nu sunt paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 25 mai 2023, un număr de 56 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 129283 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleANUNȚ PRIVIND AMÂNAREA CURSULUI „CONTROLUL TUBERCULOZEI’ ADRESAT ASISTENȚILOR MEDICALI DIN REȚEAUA DE PNEUMOFTIZIOLOGIE
Next articleANUNŢ privind REZULTATUL PROBEI SCRISE la concursul organizat de Direcția de Sănătate Publică Iași pentru ocuparea postului vacant de natură contractuală, pe perioadă nedeterminată,cu normă întreagă de 8 ore/zi, 40 ore/ săptămână de ASISTENT MEDICAL GENERALIST DEBUTANT CU ȘCOALĂ POSTLICEALĂ SANITARĂ la Compartimentul de Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile – punct de lucru Pașcani.