Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 22.12.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 22.12.2021

980
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 22 decembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 71740 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 30 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 10 externări și 7 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1877.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 46 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 43 realizate de DSP Iași și 3 de SAJ Iași.

Pe data de 21 decembrie 2021 au fost vaccinate 1108 de persoane. Mentionam că 372 persoane au primit doza I și 236 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 540 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 255 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 22 decembrie 2021, sunt ocupate 103 paturi din care 7 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 6 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 30 paturi ATI:

  • 15 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
  • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față 1 persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca este 1 pat ocupat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat 1 pat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 22 decembrie 2021, un număr de 438 persoane se află în izolare, iar 218 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72658 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 58136 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleCOMUNICAT PRESĂ – VACCINURI ANTIGRIPALE
Next articleCentre de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Iași – Program de sărbători