Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 21.04.2023

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 21.04.2023

456
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 20 aprilie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 23 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 333 testări efectuate.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 17 externări și 7 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2607.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat             testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 21 aprilie 2023, sunt ocupate 35 paturi, din care 2 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 21 paturi ATI:

  • 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 3 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 21 aprilie 2023, un număr de 129 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 128801 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleMinisterul Sănătăţii organizează în perioada 31 mai-30 iunie 2023, examen pentru obţinerea titlului de specialist pentru biologii, chimiştii şi biochimiştii încadraţi în unităţile sanitare sau de cercetare ştiinţifică medicală, în condițiile prevăzute de Legea nr. 460/2003 privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog şi chimist, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC PRIMAR CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI