Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 21.04.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 21.04.2022

421
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 aprilie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 110391 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 36 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 12 externări și 12 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2416.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile SAJ Iași au realizat 6 recoltări la domiciliu.

Pe data de 20 aprilie 2022 au fost vaccinate 108 de persoane. Mentionăm că 20 persoane au primit doza I și 34 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 69 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, au fost administrate 13 doze în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 21 aprilie 2022, sunt ocupate 68 paturi din care 1 pat la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 27 paturi ATI:

  • 8 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 7 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 10 paturi, CF Iasi – 40 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 138 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Mobil Lețcani nu sunt ocupate paturile pentru forme ușoare și medii.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față 4 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că este 1 pat ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, că sunt 5 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 21 aprilie 2022, un număr de 195 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 109589 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 22.04.2022