Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 20.04.2023

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 20.04.2023

536
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 19 aprilie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 47 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 461 testări efectuate.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6 externări și 5 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2606.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat             testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 20 aprilie 2023, sunt ocupate 45 paturi.

În momentul de faţă sunt libere 23 paturi ATI:

  • 8 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 2 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 20 aprilie 2023, un număr de 116 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 128778 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ÎNCEPÂND CU DATA DE 01.01.2016
Next articleINVITATIE DE PARTICIPARE spalatorie, decontaminare, curatatorie uscata si servicii de calcatorie materiale textile medicale