Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 19.07.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 19.07.2022

737
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 18 iulie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 272 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 28 externări și 29 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2433.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 21  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 18 iulie 2022, au fost vaccinate 45 persoane. Mentionăm că 2 persoane au primit doza I și 11 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 17 persoane și 19 persoane cu doza a IV-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 iulie 2022, sunt ocupate  69 paturi din care 7 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 5 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 14 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 3 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 4 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că sunt 3 paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI.În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că nu sunt paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 19 iulie 2022, un număr de 639 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 112608 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleTABEL NOMINAL CU APROBARI PRIMITE LA D.S.P. IASI DE LA MINISTERUL SANATATII, INCEPAND CU 1 IANUARIE 2017 PRIVIND RECUNOASTEREA STAGIILOR EFECTUATE IN STRAINATATE SAU DINTR-UN ALT REZIDENTIAT PENTRU MEDICIII REZIDENTI DIN C.U.IASI
Next articleANUNT privind rezultatul probei scrise la concursul organizat de DSP Iasi – 5 posturi de sofer I