Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 16.12.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 16.12.2021

878
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 16 decembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 71619 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 36 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 11 externări și 6 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1871.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile DSP Iași au realizat 52 recoltări la domiciliu.

Pe data de 15 decembrie 2021 au fost vaccinate 1199 de persoane. Mentionam că 246 persoane au primit doza I și 348 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 643 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 126 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 16 decembrie 2021, sunt ocupate 85 paturi din care 9 sunt paturi ATI (din care 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 40 paturi ATI:

  • 14 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 12 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”. La Spitalul Mobil Letcani sunt ocupate 4 paturi pentru forme usoare si medii.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față 2 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca este 1 pat ocupat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat  1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 16 decembrie 2021, un număr de 493 persoane se află în izolare, iar 247 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72536 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 58057 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleINFORMAȚII DESPRE FORMULARUL DIGITAL DE INTRARE ÎN ROMÂNIA
Next articleANUNȚ IMPORTANT privind acordarea tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare