Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 13.10.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 13.10.2022

585
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 12 octombrie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 19 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 13 externări și 5 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2509.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 2  testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 13 octombrie 2022, sunt ocupate 48 paturi din care 1 pat la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 23 paturi ATI:

  • 7 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, 7 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că este 1 pat ocupat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 13 octombrie 2022, un număr de 101 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 124617 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleMinisterul Sănătății – Informații privind metodologia pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie – sesiunea 20 noiembrie 2022
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI