Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 11.07.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 11.07.2022

999
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 10 iulie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 26 de persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6 externări și 3 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2430.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 7  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 10 iulie 2022, nu au fost efectuate vaccinări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 11 iulie 2022, sunt ocupate  57 paturi din care 5 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 16 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 4 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față o persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că este 1 pat ocupat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 5 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 11 iulie 2022, un număr de 279 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 111533 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

Previous articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI
Next articleAnunț Rezultate selecție dosare la Concursul organizat pentru ocuparea a 5 posturi vacante de șofer, de natură contractuală, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată la Serviciul Administrativ și mentenanță