Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 10.02.2023

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 10.02.2023

568
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 09 februarie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 15 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 367 testări efectuate.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 5 externări și 2 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2552.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 10 februarie 2023, sunt ocupate 31 paturidin care 6 paturi la ATI (1 pat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 19 paturi ATI:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că este 1 pat ocupat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 10 februarie 2023, un număr de 96 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 126061 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 09.02.2023
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 13.02.2023