Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 09.12.2021

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 09.12.2021

902
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 09 decembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 71426 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 27 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 18 externări și 6 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1866.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile DSP Iași au realizat 36 de recoltări la domiciliu.

Pe data de 08 decembrie 2021 au fost vaccinate 1216 de persoane. Mentionam că 309 persoane au primit doza I și 409 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 513 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 188 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 09 decembrie 2021, sunt ocupate 151 paturi din care 16 sunt paturi ATI (din care 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 4 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 46 paturi ATI:

 • 15 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
 • 5 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 10 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 4 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”. La Spitalul Mobil Letcani sunt ocupate 6 paturi pentru forme usoare si medii.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față 1 persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat 1 pat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 09 decembrie 2021, un număr de 6742 de persoane se află în izolare, iar 3910 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72338 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 57948 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleLISTA NOMINALA cu medicii rezidenţi care au aprobarea Ministerului Sănătăţii de schimbare a specialităţii
Next articleÎncheierea contractului individual de muncă pe perioadă determinată / nedeterminată