Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 08.08.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 08.08.2022

597
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 07 august 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 97 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 19 externări și 34 internări.
În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2451.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 7 recoltări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 08 august 2022, sunt ocupate 201 paturi din care 6 paturi la ATI (din care 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”).
Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:
• 5 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:
• 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
• 3 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
• 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
• 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
• 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.
În momentul de față, 5 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 26 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 08 august 2022, un număr de 1029 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 118020 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

Previous articleIn atenția persoanelor care prezintă simptome sugestive de boală Covid 19!
Next articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 09.08.2022