Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 04.08.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 04.08.2022

776
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 03 august 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 322 persoane infectate cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 37 externări și 40 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2447.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au efectuat 53  recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 03 august 2022, au fost vaccinate 38 persoane. Mentionăm că 1 persoana a primit doza I și 4 persoane a primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 17 persoane și 16 persoane cu doza a IV-a.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 04 august 2022, sunt ocupate  210 paturi din care 6 paturi la ATI (din care 1 pat la Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie

În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, 4 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că sunt 4 paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că sunt 25 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 04 august 2022, un număr de 1499 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 117252 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleHARTA cabinetelor de medicina familiei care oferă testare rapidă și care vaccinează împotriva Covid-19
Next articleCAMPANIA “Protecția solară – un pas important spre sănătate!”