Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 04.01.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 04.01.2022

761
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 04 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 72476 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 153 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 14 externări și 21 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1886.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 26 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 25 realizate de DSP Iași și 1 de SAJ Iași.

Pe data de 03 ianuarie 2022 au fost vaccinate 1087 de persoane. Mentionam că 404 persoane au primit doza I și 231 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 452 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 285 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 04 ianuarie 2022, sunt ocupate 79 paturi din care 11 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 27 paturi ATI:

  • 14 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față 1 persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca este ocupat 1 pat.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt 2 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 04 ianuarie 2022, un număr de 398 persoane se află în izolare, iar 119 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72918 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 58220 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleCampania “Sănătatea mintală” – Ianuarie 2022
Next articleCOMUNICAT DE PRESĂ – VACCINĂRI ANTIGRIPALE