Home Comunicate de presa BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 03.01.2022

BULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 03.01.2022

700
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 03 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 72323 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 84 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 4 externări și 6 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1886.

Pe data de 02 ianuarie 2022 au fost vaccinate 199 de persoane. Mentionam că 33 persoane au primit doza I și 47 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 119 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 15 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 03 ianuarie 2022, sunt ocupate 75 paturi din care 10 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 29 paturi ATI:

  • 16 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm ca paturile nu sunt ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 03 ianuarie 2022, un număr de 392 persoane se află în izolare, iar 137 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 72917 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 58220 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleAnunt – Eliberare certificate medici specialisti pentru rezidentii care au sustinut si promovat examenul de medic specialist din sesiunea 14 octombrie 2021
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE MEDIC SPECIALIST CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IAȘI