Home Comunicate de presa BULETIN DSP IAȘI INFORMATIV – 19.05.2023

BULETIN DSP IAȘI INFORMATIV – 19.05.2023

190
0

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 18 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 12 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 272 testări efectuate.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 8 externări și 1 internare.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2624.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat             testări.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 mai 2023, sunt ocupate 22 paturi, din care 4 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 1 pat ATI la Spitalul pentru Copii “Sfânta Maria”

În momentul de faţă sunt libere 21 paturi ATI:

  • 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală menționăm că nu sunt paturi ocupate.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, menționăm că este 1 pat ocupat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 19 mai 2023, un număr de 79 persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 129226 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Previous articleTABEL NOMINAL CU APROBARI PRIMITE LA D.S.P. IASI DE LA MINISTERUL SANATATII, INCEPAND CU 1 IANUARIE 2017 PRIVIND RECUNOASTEREA STAGIILOR EFECTUATE IN STRAINATATE SAU DINTR-UN ALT REZIDENTIAT PENTRU MEDICIII REZIDENTI DIN C.U.IASI
Next articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ÎNCEPÂND CU DATA DE 01.01.2016