Home COVID 19 APEL PUBLIC – ÎN ATENȚIA CADRELOR MEDICALE

APEL PUBLIC – ÎN ATENȚIA CADRELOR MEDICALE

3283
0

Traversăm o perioadă critică. Orice gură de oxigen și orice pat din spital poate salva o viață. La Spitalul Modular de la Lețcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienți infectați cu COVID-19. Din păcate suferim la capitolul cadre medicale specializate.

Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi face un apel public către cadrele medicale, asistente medicale și infirmiere, care  doresc să ajute, să își exprime disponibilitatea de a se detașa la Spitalul Modular de la Lețcani, pentru o perioadă determinată.

Detașarea se realizează prin Ordinul Comandantului Acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, în conformitate cu art. 19 din Legea 136 din 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Potrivit articolului 19, “pe durata detașării dispuse conform alin. (1) se asigură persoanei detașate, suplimentar față de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizației de detașare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea și transportul în localitatea unde se dispune detașarea.”

Cadrele medicale (asistenți medicali și infirmieri) care doresc detașarea la Spitalul Modular de la Lețcani pot transmite datele de contact (nume, prenume, nr. telefon, e-mail, loc de munca actual, funcția), prin e-mail, într-un singur mesaj, pe adresa relatii-publice@dspiasi.ro

Previous articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 20.10.2021
Next articleDECLARAȚII – DR. VASILE CEPOI, DIRECTOR DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ IAȘI