Home Comunicate de presa ANUNȚ IMPORTANT PENTRU POPULAȚIE – Tratament cu anticorpi monoclonali

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU POPULAȚIE – Tratament cu anticorpi monoclonali

982
0

Direcția de Sănătate Publică Iași reamintește populației că medicii de familie pot fi solicitați în vederea efectuării tratamentului cu anticorpi monoclonali la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Aceste doze se pot administra pacienților cu forme ușoare și medii de boalăcare nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, în primele 6 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii. Aceste medicamente previn trecerea la stadii severe de boală, numai dacă sunt administrate în primele 6 zile de la debut. Se consideră debutul bolii, prima zi în care au apărut simptome specifice. Menționăm că nu trebuie să se confunde data debutului bolii cu data efectuării testului RT-PCR.

Pot beneficia de tratamentul cu anticorpi monoclonali:

      A 1. Pacienții care prezintă simptome ușoare, la recomandarea medicului de familie, tratamentul se poate efectua în regim de spitalizare de zi la următoarele unități medicale:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • Spitalul Municipal de Urgență Pașcani
  • Elytis Hospital
  • Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași – în cazul acestui spital, tratamentul se aplică doar pacienților cu boli renale cronice.
  1. Pacienții care dețin mașini personale se vor putea prezenta la unitatea medicală, conform planificării, în intervalul orar stabilit.
  2. Pacienții care nu dețin mașini personale, vor fi transportați de către serviciile de ambulanță.                                                                                                                B. Pacienții internați care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, la solicitarea medicului curant, efectuată în aplicația informatică CaPeSaRo.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași a pus la dispoziția medicilor care prescriu aceste tratamente, aplicația informatică CaPeSaRo, în vederea programării pacienților și a eliberării dozelor de anticorpi monoclonali de la farmacia DSP Iași.

Previous articleANUNȚ SELECȚIE DOSARE ANGAJARE FĂRĂ CONCURS, PE STARE DE ALERTĂ
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IAȘI