Home General Aparat de ultimă generație la IRO pentru depistarea cancerului de piele

Aparat de ultimă generație la IRO pentru depistarea cancerului de piele

93
0

Cabinetul dermatologic de la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași are din această lună un dispozitiv de ultimă generație pentru monitorizarea nevilor (alunițelor) și depistarea cancerului de piele.

Aparatul, care funcționează pe principiul dermatoscopiei digitale și al cartografierii corporale pentru a detecta și monitoriza modificările leziunilor cutanate, creează o hartă vizuală a întregii suprafețe a pielii pacientului. Se fac fotografii de ansamblu, care permit medicului să aibă o vedere completă a distribuției leziunilor pe corp.

Cu ajutorului dispozitivului, care utilizează o lumină polarizată și un sistem optic avansat pentru a oferi o vedere clară și adâncită în structurile pielii, medicul vede detaliile microscopice ale leziunilor, cum ar fi marginea, structura și pigmentarea, și distinge astfel leziunile benigne de cele maligne (canceroase).

Consultul este GRATUIT, în baza biletului de trimitere.

Programări la telefon 0374.278.803 (714/695) sau la email centruscreening@iroiasi.ro.

Aparatul de ultimă generație, care a costat peste jumătate de milion de lei, stochează și organizează imaginile pentru a permite compararea celor actuale cu cele din trecut ( poate evidenția schimbările subtile ale leziunilor: dimensiune, formă, culoare).

Video găsiți aici: https://www.facebook.com/share/p/1D9ukjwfJt/

Previous article10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătații Mintale
Next articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI