Home General În cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani la Compartimentul de Ortopedie se...

În cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani la Compartimentul de Ortopedie se pot efectua infiltrații cu PRP-plasmă îmbogățită cu trombocite

150
0

Terapia se adreseaza tuturor pacienților cu afecțiuni ale aparatului locomotor care se adresează serviciului de ortopedie pentru tratament. Terapia PRP – presupune un tratament biologic care se adresează afecțiunilor musculoscheletale, prin care se injectează în articulație sau tendoane, plasma îmbogățită în trombocite, care este obținută prin centrifugarea de sânge venos recoltat de la pacient. Plasma hiperconcentrată conține factori de creștere care promovează la locul injectării un răspuns biologic proinflamator, cu rol în regenerarea țesuturilor. Astfel, se pot trata o serie de afecțiuni cronice articulare folosindu-ne de factorii de creștere din sângele propriu, fără a fi necesar să folosim medicamente de sinteză sau farmaceutice cu efecte secundare.

Procedura se efectuează în regim de ambulatoriu (în cabinetul de consultații), nu necesită spitalizare. Durata aproximativă a procedurii este de 30 minute.

În funcție de gravitatea afecțiunii, se pot face 1-3 infiltrații.

Infiltrațiile PRP se recomandă în următoarele cazuri:

  • afecțiuni ale cartilajelor articulare în stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului, artroza soldului, a gleznei sau de umăr. În aceste cazuri se poate combina / sau nu, preparatul de plasmă cu acid hialuronic.
  • afecțiuni degenerative ale tendoanelor: tendinite sau tendinoze ale umărului (coafa rotatorie), ahileana, epicondilite (tennis elbow), tendinitele genunchiului (tendon rotulian / cvadriceps / tract iliotibial).

După finalizarea tratamentului, pacienții sunt sfătuiți să urmeze un program de fizioterapie și kinetoterapie în centrul de recuperare medicală pentru a îmbunătăți tonusul muscular și funcția articulară.

În spital se folosește o centrifugă pentru PRP XC SOINPLUS cu posibilitatea prelucrării a 8 fiole simultan.

Pacienții beneficiază de procedura în regim ambulator, după o consultație cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Se poate efectua și intraoperator după sutura unor tendoane pentru o mai bună gestionare a procesului de vindecare.

Previous articleLISTA CU CERTIFICATELE DE CONFORMITATE CARE SE POT RIDICA DE LA D.S.P. IASI
Next articleO echipă de medici de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași a salvat viața unui bărbat cu o tumoră cerebrală gigant de 10 cm