Home Comunicate de presa COMUNICAT DE PRESĂ – ANCHETE ÎN CAZUL NEDECLARĂRII CONTACȚILOR DIRECȚI

COMUNICAT DE PRESĂ – ANCHETE ÎN CAZUL NEDECLARĂRII CONTACȚILOR DIRECȚI

1116
0

Conform datelor centralizate cu privire la numărul persoanele carantinate la nivelul județului Iasi, Direcția de Sănătate Publică Iași atrage din nou atenția asupra faptului că  o mare parte din persoanele confirmate cu COVID-19 care sunt intervievate, nu comunică toate informațiile solicitate cu privire la numărul de contacți direcți.

În consecință, astăzi, 2 noiembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Iași a înaintat secțiilor de poliție arondate o listă cu 10 persoane, în vederea declanșării investigațiilor in acest sens. Astfel, în cadrul acestor anchete, se va stabili dacă persoanele menționate au ascuns informații cu privire la declararea contacților direcți. În funcție de problemele depistate de echipa DSP Iasi care realizează anchetele epidemiologice, aceste liste vor fi alcătuite zilnic.

Menționăm că omisiunea declarării informațiilor solicitate de personalul medical care efectuează ancheta epidemiologică, este infracțiunea prevazută de art. 352 ^ 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Direcția de Sănătate Publică Iași, prin personalul de specialitate, are atributul de a efectua anchete epidemiologice care să stabilească condițiile de infectare cu COVID-19, precum și identificarea tuturor contacților direcți.

În acest sens, limitarea răspândirii bolii se poate realiza prin instituirea măsurilor de prevenție și protecție prevăzute de lege, respectiv măsura izolării pentru persoanele confirmate COVID-19 și măsura carantinei pentru toți contacții, ori din această perspectivă, corectitudinea informațiilor furnizate în cadrul anchetei epidemiologice este determinantă.

Previous articleBULETIN INFORMATIV DSP IAȘI – 02.11.2021
Next articleLISTA CU APROBĂRILE DE ÎNTRERUPERE/PRELUNGIRE DE REZIDENȚIAT PRIMITE LA DSP IAȘI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII